Najkomunikativnije javne ličnosti i organizacije u 2014. prema tradicionalnom istraživanju PR agencije "Pragma"

Zorana Mihajlović, Ljajić i Šabić najkomunikativniji

Beograd, 9. februar 2015. - Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Rodoljub Šabić, Saša Janković (zaštitnik građana) i Bratislav Gašić - bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri u Srbiji tokom 2014. godine, pokazuju rezultati tradicionalnog istraživanja "Novinar - Vaš prijatelj" koje je, četrnaesti put za redom, tokom decembra 2014. i januara ove godine, sprovela PR agencija "Pragma".

Najkomunikativniji državni i politički funkcioneri

Pobednici. Autor: Dušan Gađanski, saradnik agencije "Pragma"

 

Među javnim ličnostima koje su tokom 2014. godine - prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija - na kvalitetan način, promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, izdvojio se Aleksandar Vulin. Među državnim i političkim institucijama najbolje odnose s medijima imali su: Privredna komora Srbije, Zaštitnik građana, Poverenik za informacije od javnog značaja, Savet za borbu protiv korupcije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i Narodna banka Srbije, a od javnih preduzeća EPS.

U kategoriji profitnih (privrednih) organizacija najbolje su komunicirali s medijima "MK Mountain resort" i Exit. Među neprofitnim organizacijama novinari su izdvojili: "Transparentnost Srbija", Turističku organizaciju Srbije, Narodni muzej, Kraljevski dom Karađorđević, NVO Nurdor i Yucom. U kategoriji predstavnika privrednih i neprivrednih organizacija, u komunikaciji s medijima, najviše su se istakli Dragoljub Ðorđević iz Advokatske komore Srbije, Vlade Divac predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, i Nemanja Nenadić iz "Transparentnosti".

Organizovani događaj koji je, prema mišljenju novinara, obeležio prošlu godinu u Srbiji je Vojna parada "Korak pobednika", održana povodom 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Ovo su samo neki od rezultata istraživanja stavova 300 novinara srpskih medija, sprovedenog tokom decembra 2014. i januara ove godine.

 


 

Kako su novinari glasali svih ovih godina?