Najkomunikativnije javne ličnosti i organizacije u 2012. prema tradicionalnom istraživanju PR agencije "Pragma"

Ljajić, Vučić i Dačić na pobedničkom postolju

Beograd, 14. februar 2013. - Rasim Ljajić, kao i godinama unazad, potom Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Rodoljub Šabić (poverenik za informacije od javnog značaja), Saša Janković (zaštitnik građana) i Milica Delević - bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri u Srbiji tokom 2012. godine, pokazuju rezultati tradicionalnog istraživanja "Novinar - Vaš prijatelj" koje je, dvanaesti put za redom, tokom decembra 2012. i januara ove godine, sprovela PR agencija "Pragma".

Među javnim ličnostima koje su tokom 2012. godine - prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija - na kvalitetan način, promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, prvi je Aleksandar Vučić, a slede Tomislav Nikolić, Velimir Ilić i Jorgovanka Tabaković.

Najkomunikativniji državni i politički funkcioneri

Pobednici. Autor: Dušan Gađanski, saradnik agencije "Pragma"

 

Među državnim i političkim institucijama najbolje odnose s medijima imali su Ministarstvo energetike, Privredna komora Srbije, Narodna banka Srbije, Ministarstvo finansija i privrede, Informativna služba srpskog parlamenta, a od javnih preduzeća Elektroprivreda Srbije.

U kategoriji profitnih (privrednih) organizacija najbolje su komunicirali s medijima VIP mobile, Naftna industrija Srbije, Telekom Srbija i Unikredit banka. Među neprofitnim organizacijama novinari su izdvojili FK "Partizan", Udruženje potrošača, Udruženje banaka, Uniju poslodavaca Srbije i Olimpijski komitet Srbije.

U kategoriji ostalih javnih ličnosti novinari su najviše pozitivnih ocena dali Novaku Ðokoviću, Vesni Pešić i Vladimiru Vermezoviću, a od predstavnika privrednih i neprivrednih organizacija Ivanu Tasovcu.

Organizovani događaji koji su, prema mišljenju novinara, obeležili prošlu godinu u Srbiji su opšti izbori iz maja 2012, evropska prvenstva u rukometu za muškarce i žene održana u Beogradu, akcija "Bitka za bebe", inauguracija predsednika Nikolića i koncert Dženifer Lopez. Kada je reč o privrednim i neprivrednim organizacijama i institucijama u prestonici najkvalitetnije odnose s medijima imali su "Kombank Arena", Skupština grada Beograda i Hitna pomoć.

 


 

Kako su novinari glasali svih ovih godina?