Bajčetinsko proročanstvo
I tome slično

"Danas", 23.12.2014.

 

Ponekad mi naiđe grešna primisao da, koliko je do mojih skromnih mogućnosti, uzmem u zaštitu raba Božijeg Tomislava Nikolića, dok gledam koliko ga - prepoznavajući u njemu najslabiju kariku Vučićevog lanca oko Srbije - javno čereče oni koji, pošto je tamo tvrdo, ne smeju protiv našeg kancelara. A tek kad vidim šta mu, njemu, bivšem predsedniku SNS radi njegov sadašnji partijski šef, i to baš u momentu kada je počeo da osvaja moje neskrivene simpatije: što otvorenim izazovom Vučiću da samo proba da pokuša da prizna Kosovo, što nepretencioznim, ali tananim poznavanjem proročke literature u Srbalja...

- Pre 200 godina bio je kod nas jedan mudar, ali nepismen čovek, a bio je prorok. Nikada nije čuo za Kinu, ali je rekao: "Doći će ljudi sa istoka, žuti ljudi, i zavladaće svetom. Oni će piti vodu sa srpske reke Morave" - ispričao je, u poverenju, predsednik male Republike Srbije premijeru velike Narodne Republike Kine, javnosti, do sada, malo poznat, delić "Kremanskog proročanstva" Mitra Tarabića.

Istoga trenutka, dohvatio sam se izvorne enciklopedije "narodnih šara" dr Radovana N. Kazimirovića, izdanje iz 1939, da se podsetim šta su još kremanski stric i sinovac (pre nego su ih se 2000. dočepali spin-doktori iz DOS-a), ali i drugi ovdašnji proroci, iz 19. veka, zborili o vremenu sadašnjem. Eto, na primer, rečeni Mitar govorio je i nešto što je predsednik Nikolić, iz lukavih mu razloga, prećutao svom stranačkom gazdi, te svojim kolegama Vladimiru Vladimiroviču Putinu i Redžepu Tajipu Erdoganu:

"Srbi će se ujediniti, ali će posle toga nastati mrzija u narodu. Srbija će biti veća nego što je ikad bila: gde je srpska kuća biće srpsko. Potom će se pojaviti car na Istoku koji će nas pozvati da uzmemo ono što je naše. Srbija će trista čuda pretrpljeti, ali će zatim doći čovek iz naroda koji će umiriti narod i, tek posle svih čuda i pokora, nastaće slavno vreme. Blago onome ko to dočeka. .. A kad se Rusija od svog zla izbavi, ondakar će biti najmoćnija sila na svetu i svaka će se o njeno prijateljstvo otimati. Rusija će uzeti i Carigrad, ali tek onda kad car ponovo dođe. Tek kad beo car dođe, uzeće Carigrad! Posle svetskog rata Turci će još malo ostati u Evropi, pa će posle i oni, koji su ostali, otići u svoju staru otadžbinu." Tako je proricao čovek koji je pogodio i datum sopstvene smrti...

Kao što je Li Kećijang promptno odgovorio da Kina želi da pije vodu i sa Morave i sa Dunava i pozvao Nikolića da zajedno piju vodu sa reke Jangce, tako od našeg suverena, do danas, ni mukajeta o tištećim temama.

Šta bi o "nenadležnosti" Ustavnog suda o Briselskom sporazumu i Kosovu, predsedniče? Pa, šta Vaša institucija misli, glede činjenice da "naši prijatelji" iz SAD i EU, spuštanjem cene nafte i obaranjem vrednosti rublje, veštački izazivaju ekonomsku krizu u "našoj Majčici"? Te, kako Vaša ekselencija gleda na to što budžet za 2015. i "rebalans rebalansa" budžeta za 2014. ne brani kancelar već Vujović i Kori kolo vode...? Koja to "preča posla" od budžeta može da ima premijer, predsedniče Nikoliću? Pa, da li Vi, kao trenutni obnašalac Karađorđevog i Miloševog trona, te linija kontinuieta od Tita, preko Miloševića do Tadića, možda znate (kad već Kori nikako da izračuna) koliko ljudi, zapravo, radi u javnoj službi, 540.000, 740.000, milion ili, nadajmo se, manje? I je li tačno, da će, tako ispada na osnovu Predloga budžeta, njih 27.000 sledeće godine na ulicu? Imate li Vi stav o nečemu? Ako Vas ne informišu iz Nemanjine, pokušajte sa vračanjem - možda i u Vama čuči neki gatar, čovek koji je u stanju da nam kaže prošlost, prorekne sudbinu i predskaže bududućnost?