Eine kleine Nachtmusik
I tome slično

"Danas", 08.10.2013.

 

Hoće to od previše popuštanja... Mislim, to da beogradskim pravednicima Dačiću i Vulinu njihov partner iz Brisela Hašim Tači lupi, kao, embargo na predizborni hadžiluk u Štrpce.

Pisao sam ovo, u ponedeljak, negde oko podneva, ali gotovo da nisam ostavio ni zrnce sumnje u to da je, sinoć u Briselu, naš premijer, baš i kao njegov partijski šef devedesetih, izvojevao, jelte, još jednu diplomatsku pobedu u neravnopravnoj utakmici sa nepravednom međunarodnom zajednicom. Tj. da je Eštonova „naredila“ Tačiju da Dačića i njegove, ipak, pripusti na partijski miting pod Brezovicom. Gde će – „javlja mi se“, kao Ljubiši Trgovčeviću – predsednik SPS hrabro da ponovi svoju rečenicu iz 2008: „Srbija će, ako bude potrebno, i da ratuje za Kosovo i Metohiju!“

Ispade tako da je najvažnija stvar u životu Srba u Republici Srbiji i Republici Kosovo (ups!), to hoće li Dačić i Vulin, u ime svojih stranaka, SPS-a i JUL-a, valjda, u okviru kampanje za Tačijeve lokalne izbore 3. novembra, uspeti da na licu mesta podrže svoju stranačke kandidate pod ilegalnim imenom „lista em građanska em srpska, samo da nije Srbija“... Juče je to prosečnom konzumentu ovdašnjih medijskih sadržaja bilo važno kao hleb i voda, bitnije čak i od obnarodovanja antikriznih mera Laze Malog Pačua za izvrtanje narodnih džepova čiji smo krešendo očekivali iz minuta u minut, sve grickajući nokte sa ljubavlju, verom i nadom u uspeh pomenutih. Ma, važnije i od činjenica da je Centralna izbora komisija Kosova saopštila da je registrovano više od 1,7 miliona birača, iako na tom prostoru nije bilo toliko ni stanovnika, čak ni na režiranom popisu iz 2011. godine...

A kad tako spinujete priču, pa je još filujete sa tornadom propagandnih paškvila po kojima izvan EU po svaku cenu i nema života već samo kosmička crna rupa koja u svoj mrčani grob usivava ob sve živo i neživo; pa kad k tome razvejete fini garnirung panike i straha zbog bankrota Srbije koji neumitno sledi ukoliko ne dobijemo „Sveti Datum“ po svaku cenu – eto Dačiću prilike da, u noći iz ponedeljka, u svoje i Vučićevo ime, zicer zakuca. I slavodobitno priopći naciji kako je uklonjen i poslednji razlog za bojkot izbora severno od Ibra: Evo mene, eto vas, eto nama rata sa severnokosmetskim srpskim neposluhom!

Sve napisano povlačim ako se, čudom nekim, Dačić vrati i kaže da je Srbija nepovratno odustala od „Prvog briselskog sporazuma“.

Ali, „ko bi rek’o čuda da se dese...?“